Phad Thai

de LeBlogPiquant in Fructe de mare, 17 Noi 2010 | 7352 vizualizari

 

Phad Thai e probabil the national dish of Thailand si cel mai des intalnit street-food. E un stir-fry cu noodleshi, cu sos de peste, pulpa de tamarind, oua, ardei iute, muguri de soia, +/- creveti/tofu/carne, servit cu alune prajite, coriandru si lime
Asa ca de cand ne-am intors am tot vrut sa reproduc reteta, dar nu am apucat...pana aseara (asta si din cauza ca imi trebuiau muguri de soia si nu am gasit pana de curand - la Metro [yay])

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez - cam 100g,
  • 2 linguri sos de peste,
  • zeana de la 1/2 lime,
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri ulei de alune,
  • 3 catei de usturoi tocati, 
  • 1 ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 50g creveti,
  • o mana buna de muguri de soia, 
  • 50g alune,
  • coriandru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Phad Thai:

Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie.


Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai stir-uiti acolo repede, repede 10 secunde, apoi impingeti taieteii intr-o parte a wokului si in partea ramasa libera mai adaugati cateva picaturi de ulei si spargeti oul. Amestecati repede pana se coaguleaza, apoi amestecati-l cu noodleshii.


Adaugati ceapa verde, o parte din coriandrul tocat si mugurii de soia.


Tot ce mai ramane e sa-i punem intr-un bol si sa-i presarat cu alunele prajite sin inca niste coriandru tocat si muguri de soia.


Interestingly enough, tailandezii nu folosesc betigase, ci the good old fork, asa ca faceti ca ei, luati-va o furculita si start eating!


Laew phob gan mai ! - adica "see you soon" ;)

 

TIPS-URI

1

Also faceti sosul dinainte: amestecati sosul de peste cu zaharul brun, zeama de lime si tamarindul - if you can find that elusive ingredient (castronelul rosu, in cazul meu)

2

Inmuiati taiteii in apa calda, asa cum scrie pe pachet - but DON'T over soak them!

Daca ti-a placut reteta noastra "Phad Thai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

bejenariualina 1

26.01.2011, 01:03

elena1988 1

13.02.2011, 18:16

arata bine

adry88 1

09.05.2011, 15:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia