Pide

de anca_rm in Pizza, 9 Iul 2018 | 4833 vizualizari

 

Acest preparat seamana cu pizza, dar are o forma de barcuta.
Se face cu carne tocata in general, dar se poate face cu branza sau in varianta de post. Una peste alta se pot face cu ce fel de umplutura doriti si va place.
Eu am optat pentru o umplutura cu branza de capra,ardei si rosii precum si niste seminte de dovleac. Le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi si ulei de masline.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
  • 200 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei masline
  • sare (o lingurita)
  • 1lingurita ghimbir razuit
  • 1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
  • putin zahar (1/2 lingurita)
  • Umplutura
  • 300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
  • rosii
  • ardei
  • ceapa
  • 1 ou
  • sos de rosii
  • Extra:
  • seminte de dovleac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Pregatim aluatul astfel:

Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.

Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut, acoperit, pana cand isi dubleaza volumul.

Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute (intindem aluatul si strangem pe margini).

Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.

Branza o zdrobim bine, gustam si o asezonam dupa gust. Adaugam oul si omogenizam.

Se poate pune in ea si niste marar.

Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei, ceapa (sau orice legume mai doriti: broccoli, varza kale, etc) si presaram seminte de dovleac.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.

Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.

 

 

TIPS-URI

1

umpleti cu ce doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:45

wow! arata minunat si sunt super gustoase!

dantes 1

16.07.2018, 08:00

Bun!

mihaelar63 1

17.09.2018, 12:39

Super- reteta !! merge la favorite !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci