Pide cu carnati

de cristeena20 in Pizza, 27 Mar 2015 | 993 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Merisor cu aceasta pizza de origine turceasca. Doar ca am inlocuit carnea tocata de miel cu carnat chorizo. A iesit o minunatie de pizza , savuroasa si un aluat deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calda
  • 25 ml ulei de masline
  • putina sare
  • putin zahar
  • Umplutura:
  • - 2 carnati chorizo (afumati)
  • -1 ceapa
  • -2 catei usturoi
  • -ulei de masline, sare, piper alb, oregano, dafin,
  • 1 pahar de vin alb
  • - 1 lingura pasta de ardei
  • -optional un chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide cu carnati:

Pregatim aluatul de pizza:


Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute.


Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si in care am dizolvat si sarea in prealabil. Framantam pana aluatul devine elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 1-2 ore. Apoi impartim aluatul in doua si intindem dreptunghiuri subtiri, punem umplutura care e rece deja si adunam marginile, in forma de barca. Dam la cuptorul incions pt cca 25 minute (180 grade).


Umplutura: Tocam marunt ceapa si usturoiul. Tocam in robot carnatul.


- Calim ceapa in ulei de masline si adaugam apoi usturoiul. Punem carnatul tocat si amestecam bine. Condimentam (aveti grija ca este deja sarat carnatul) si adaugam oregano, dafin , boia, piper. Amestecam bine si turnam vinul alb. Lasam pana scade si adaugam apoi pasta de ardei rosu. Mai lasam cateva clocote si stingem.


Lasam sa se raceasca complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

28.03.2015, 10:41

Rocsi 1

28.03.2015, 20:35

cristeena20 1

28.03.2015, 21:12

Multumesc de aprecieri!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui