Piece Montee (Croquembouche)

de Brindusa in Torturi, 27 Mai 2010 | 5927 vizualizari

 

Acest desert se face in Franta pentru masa tinerilor casatoriti. Am vazut poze cu adevarate opere de arta realizate de cofetarii francezi.

 

INGREDIENTE

  • 20 gogosele de ecler
  • 225 + 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 lingura esenta de vanilie  
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata marunt

Pentru caramel

  • 225 g zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piece Montee (Croquembouche):

Eclerurile se fac ca aici

Crema

Incalzeste bine cele 50 ml de lapte si pune-le peste ciocolata. Amesteca sa se topeasca ciocolata.

Dizolva amidonul in 50 ml lapte.

Amesteca oul intreg si apoi galbenusurile in amestecul cu amidon. Amesteca restul de lapte cu zaharul si pune pe foc sa dea un clocot. Toarna 1/2 din laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se taie oul.

Pune restul de lapte din nou sa dea un clocot. Toarnadin nou in fir subtire peste crema, batand continuu cu telul. Pune crema pe foc mic, amestecand, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, ciocolata si vanilia. 

Dai la rece acoperita bine la suprafata cu folie de plastic, ca sa nu faca pojghita. Poti pastra crema la frigider pana e gata sa fie folosita.

Caramelul

Ingredientele se amesteca intr-o craticioara, pana cand are aspectul de nisip umed. Se pune zaharul pe foc mediu si se lasa, fara sa se amestece pana ce incepe sa se topeasca pe la margini si fumega in mijloc. Incepe sa amesteci din cand in cand, aducand zaharul netopit pe margini ca sa se topeasca. Ai grija sa nu se arda zaharul.

Montarea

Cu varful de la posh fa o gaura in fiecare choux si umple-le cat de multa crema  poti.

Inmoaie fundul a cate un choux in caramel si fa din ele un cerc pe o farfurie. Continua cu un nou strat deasupra, si asa mai departe pana ce termini toate gogoselele. Orneaza cu caramelul ramas.

 

SURSA

 

TIPS-URI

1

desertul se consuma in aceesi zi in care este facut, pentru ca zaharul caramel este foarte instabil. Pana adoua zi, chiar tinut in frigider, se topeste si se zahariseste si toate ornamentele dispar

Daca ti-a placut reteta noastra "Piece Montee (Croquembouche)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Sidy 1

28.05.2010, 09:14

Ce mi-as dori sa fac parte din categoria..."miri" Macar pentru 5 minute sa pot gusta din bunatatea asta
Felicitari ai de la mine *****

Oana 1

07.06.2010, 22:42

Brindusa 1

07.06.2010, 23:15

Mersic, Oana. Unde ai fos plecata de nu te-am mai vazut in ultima vreme?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine