Tort "Paris-Brest"

de diana_k in Torturi, 13 Feb 2012 | 4527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • - 1, 1/2 cană cu apă
  • - 1, 1/2 cana de faina
  • - 150 g unt
  • - 6 ouă
  • - un vârf de cuţit de sare
  • - 2-3 linguri nuca taiata
  •  crema:
  • - 2 cani de lapte..... cana mare de 250 ml
  • - 2 ouă
  • - 1 cană de zahăr
  • - 2 linguri de faina (cu varf)
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • - 150 de grame de unt
  • -120ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Paris-Brest":

foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si amestecam bine dupa fiecare. aluatul astfel obtinut il turnam intr-un pos cu farful mare de 1cm diametru.


Vom pregati 3 foi de copt, doua foi vor fi mai late, una pentru baza si una pentru partea de sus. pe acesta presaram nuca taiata si il vom face putin mai inalt....Cea de a treia va fi mai ingusta si o vom folosi pentru interior. Coacem fiecare foaie de tort la 200 grade timp de 10 minute, apoi inca 25 de minute la 180 grade. In primele 20 minute este interzis sa dechidem usa cuptorului!!


crema: desfacem ouale cu o furculita, adaugam zaharul, faina si treptat laptele, amestecam bine pentru a scapa de cocoloase. Fierbem crema pe foc mijlociu pana se ingroasa foarte bine, adaugam zaharul vanilat si o dam deoparte sa se raceasca. Mixam crema cu untul adaugam si amestecam cu frisca mixata separat cu zaharul pudra.


Motam tortul si il pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Paris-Brest"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:38

mmm...delicios

Bya Ralu 1

04.01.2014, 12:40

super

bianca92 1

08.03.2014, 21:34

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Alb-Negru