Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

de RuxyRux in Torturi, 25 Apr 2012 | 30385 vizualizari

 

O dulce nebunie, simfonie, poezie...este unul din deserturile preferate ale copilariei...

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti cu unt( eu am pus Petitte Beurre de la ULKER)
  • 400 ml smantana naturala pentru frisca neindulcita( Milli merge perfect)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao( nu neagra)
  • 2 ciocolate( puteti pune si neagra sau daca doriti cu lapte, eu am pus Heidi cu 70 % cacao)
  • 300 gr unt
  • 25 gr unt de cacao( puteti sa nu puneti daca nu aveti inlocuiti tot cu unt)
  • arome: rom, extract de flori de portocal, extract de vanilie( daca nu aveti puneti esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • extract de vanilie( sau esenta)
  • 3 linguri faina
  • nuci si migdale( o cana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci:

Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.


Punem intr-un vas mai maricel, smantana pe foc, adaugam aromele, apoi in ea topim untul, zaharul si ciocolata. Nu fierbem trebuie doar sa infierbantam pana se dizolva zaharul si se topeste untul. Cand aproape s-a racit adaugam crema de vanilie racita si punem totul la un blender cu picior, sau cu rabdare amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.


Punem intr-o forma de tort( eu am folosit una dreptunghiulara, un strat de biscuti apoi un strat de crema si alternam pana ce ultimul start il vom avea cu crema de ciocolata.


Nucile si migdalele pe care le-am rasnit le vom presara pe toata suprafata. Tortul este bun de mancat dupa minim 6 ore...asta pentru cine sta bine cu rabdarea...si pofta mare desigur!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

gaby_duceag 1

15.04.2014, 19:09

ruxy, cat lapte? 500 ml?

RuxyRux 1

15.04.2014, 19:37

Da Gabyta, scuze...

ralu_ca 1

06.01.2015, 19:18

Excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Biscuit Cake