Tort sah super ciocolatos

de Oana in Torturi, 6 Oct 2013 | 5321 vizualizari

 

Adaptare dupa reteta Gabrielei, delicios de ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 200 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 60 ml ulei
  • 125 ml lapte batut sau iaurt
  • 60 ml cafea proaspata
  • Crema ganache neagra:
  • 200 gr ciocolata amaruie (55%cacao)
  • 300 ml frisca lichida
  • Crema ganache alba:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah super ciocolatos:

Blat: Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, zahar, praf de copt si bicarbonat). Se amesteca separat cafeaua cu iaurtul, uleiul si oul, apoi se toarna deasupra ingredientele uscate, mixand bine. Se tapeteaza o forma de tort de 24 cm cu hartie de copt si se rastoarna compozitia. Se coace la foc mediu 30- 40 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se taie apoi blatul cu ajutorul unor cercuri si se obtin 4 inele. Eu le-am taiat "din ochi" cu un cutit bine ascutit.


Cat timp se coace blatul se prepara cremele si se lasa la racit in frigider. In doua craticioare se incalzeste frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Apoi se pun patratelele de ciocolata alba si neagra, in fiecare vas, amestecand usor pana se topeste ciocolata. Se pun cremele la frigider pana ce blatul este gata racit si taiat. Se scot si se bat cu mixerul pana devin pufoase.


Se monteaza inelul la forma detasabila de tort si se asaza inelul de blat cel mai mare, se lasa spatiu si se pune al doilea inel de blat. Se umplu spatiile dintre blaturi cu crema de ciocolata neagra si in mijloc cu ciocolata alba. Se asaza deasupra cremelor celelalte inele de blat si se umplu cu crema spatiile goale, cu crema de ciocolata alba in exterior si cu crema de ciocolata neagra la mijloc. Pare complicat de explicat, dar din poze veti vedea ca nu e deloc greu :) Mie nu mi-a mai ramas crema de imbracat tortul, asa ca am turnat deasupra glazura si l-am lasat la rece cateva ore.


Aici aveti si reteta originala a tortului Tuxedo.

 

TIPS-URI

1

Deoarece ciocolata neagra si cea alba au consistente diferite, am adaugat mai multa frisca lichida in crema de ciocolata neagra si mai multa ciocolata alba in crema de ciocolata alba. Pentru cantitati de 50:50 crema de ciocolata neagra ar iesi foarte tare si cealalta foarte moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah super ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

08.10.2013, 18:22

Ma bucur ca va place! initial am facut 2 blaturi, exact ca in reteta originala, insa unul a fost mancat drept prajitura de baieti , este o negresa demential de buna! si am ramas cu un blat...si mi-a venit ideea sa-l asamblez asa ca sa imi ajunga de ceva

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 12:40

babi5 1

27.11.2014, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert tort sah cu cappuccino