Prajitura sah la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 8510 vizualizari

 

Iar m-am jucat si am profitat de ocazie ca azi e Sfantul Clement, deci este ziua mea, asa ca mi-am facut o prajitura, ca mai aveam niste mascarpone, smantana pentru frisca si alte chestii pe care musai trebuia sa le folosesc......

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 2 lingura cu ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida hulalala
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • Pentru decor
  • cacao
  • Sirop de visine
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sah la Cleme:

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.

Blat alb: Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, patratat cu dimensiunea de 24/24 cm. Forma am tapetat-o cu hartie de copt. batutAm  bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Blat maro: Am batut bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina, cacaoa si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Frisca: Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare.

Montarea: Dupa ce s-au racit blaturile, le punem unul peste altul si taiem fasii egale. Apoi asezam o fasie alba una maro, intre ele punem crema si lipim, procedam asa pana terminam fasiile de blat, insiropam bine, apoi intindem crema peste, restul de fasii le asezam invers de cum am asezat primul rand, daca am inceput cu alb, acum incepem cu maro, lipim cu crema, insiropam, intindem restul de crema. La final imbracam prajitura cu frisca si presaram cacao, formand imaginea unei table de sah. Lasam la rece pentru cateva ore, asta daca avem rabdare.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ina 1

24.01.2017, 11:32

Felicitari pentru munca depusa, Cleme! La multi ani!

Constelatialeu 1

24.01.2017, 14:00

Multumesc !

oanapl 1

24.01.2017, 15:10

Ce frumos a iesit! La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din piscoturi cu norisor de frisca