Tort cu iaurt si caise

de Gherca Daniela in Torturi, 10 Feb 2017 | 1034 vizualizari

 

Acest tort l-am facut la aniversarea mea, exact asa cum imi place, nu foarte dulce si plin de savoare! Este un tort lejer, deloc greoi si tare delicios! :x 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru Crema:
  • 500 g caise din compot (jumatati)
  • 375 g iaurt cu gust de caise
  • 200 g frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de gelatina
  • Pentru crema de fructe:
  • 350 g caise din compot
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama ramasa de la compot dupa insiroparea tortului
  • 1 pliculet de gelatina
  • In plus:
  • 1 borcan gem de caise
  • siropul de la conserva de caise
  • fructe din compot pentru ornat
  • frisca batuta pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si caise:

Pentru blat:



Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!



Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.



Oprim mixerul si in aluat, adaugam uleiul, putina esenta de vanilie si de rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.



Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava detasabila de 24 cm, tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui (in cazul meu :D )



Cand blatul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intre-deschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.



Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, apoi il taiem in 3 pe orizontala.



Pentru crema:



Caisele le dam prin blender pana obtinem o pasta.

Intr-un bol, turnam frisca lichida indulcita si o mixam pana devine ferma, pe urma adaugam iaurtul putin cate putin si la sfarsit, piureul de fructe, amestecam pana la omogenizare.

Adaugam si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca complet, apoi o incorporam usor in crema.

Atentie: Daca adaugati gelatina calda peste crema riscati sa se inmoaie sau sa se taie.





Ansamblare:



Intr-o farfurie, asezam inelul de la tava in care am copt blatul, punem prima foaie, o insiropam cu zeama de la compot, apoi ungem toata suprafata foii cu gem de caise, turnam jumatate din crema, pe urma asezam a doua foaie de blat, procedam la fel, iar la ultima foaie de blat o insiropam. Dam tortul la frigider, pana ne ocupam de crema de fructe.



Blendam caisele cu zaharul vanilat pana obtinem un piure, apoi le amestecam cu compotul ramas de la conserva si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Turnam totul peste tort si dam din nou la frigider, de preferat pana a doua zi.

Cand cremele s-au "inchegat", scoatem usor inelul detasabil cu ajutorul unui cutit si ornam tortul cu frisca pe margini si cu fructe din compot deasupra sau dupa imaginatie.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ksenya 1

11.02.2017, 09:24

bun tort ,apetisant!

noiinbucatarie 1

13.02.2017, 19:54

mihaelar63 1

15.02.2017, 17:12

La multi ani !!! Sa fii bucuroasa , sanatoasa si fericita !!!
Un tort pe placul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet