Tort 50 pentru mama

de ionix in Torturi, 6 Oct 2010 | 7269 vizualizari

 

Cu ocazia implinirii celor 50 de anisori, i-am facut mamei mele dragi acest tortulet... pentru cea mai frumoasa si cea mai iubita mama din lume...
Un tort extrem de gustos...

 

INGREDIENTE

  • Blat: ·   
  •  8 oua ·       
  •   10 linguri cu zahar pudra · 
  •   7-8  linguri cu faina ·   
  •   6 linguri cacaoa ·        
  •  120 ml ulei ·         
  • 1  praf copt ·          
  • esenta rom ·        
  •  Coaja de la o doua portocale
  • Crema de branza:
  • 500 g branza dulce scoapta, de vaca (branza cat mai uscata
  • 200 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • Coaja de la doua lamai
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru décor:
  • 1 l suc natural de portocale
  • Doua plicuri cu praf de budinca (vanilie)
  • O portocala
  • Un kiwi

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 50 pentru mama:

Preparare blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare spuma tare, ca pentru bezea, si adaugam  zaharul. Batem in continuare spuma albusurile.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, putin cate putin ca si cum facem maioneza, si le adaugam peste albusuri.  Amestecam de jos in sus.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa iar apoi o punem peste restul compozitiei.

Adaugam coaja de portocale si esenta de rom iar apoi impartim aluatul in doua. Asezam hartie de copt intr-o tava (vezi foto cu tava) si turnam in forma . Coacem in cuptorul incins, la foc mediu in partea de sus, timp de 25-30 minute.

Vom face doua blaturi. Dam la racit si continuam cu prepararea cremei.

Preparare crema:

Se freaca branza impreuna cu zaharul, pana devine ca o pasta. Se adauga mascarpone si se amesteca bine Se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.

In forma de tort asezam: blat-crema de branza-blat-crema de branza

Intre timp, facem decorul.

Facem budinca de vanilie cu suc de portocale in loc de lapte, exact cum sunt instructiunile scrise pe plic.

Turnam jumatate din budinca, cat este fierbinte, peste tort. Asezam felii de portocale, care au fost decojite, si turnam iar budina de portocale.

Se da la frigider pentru 24 de ore si apoi se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 50 pentru mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

ionix 1

07.10.2010, 21:07

multumesc frumos...

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:11

La multi ani si multa sanatate mamei tale! Imi face cu ochiul tortul tau, arata foarte bine si sunt convinsa ca este si bun!

Cris2711 1

12.03.2011, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata