Piept de curcan la gratar

de RuxyRux in Curcan, 21 Dec 2010 | 11564 vizualizari

 

Marinat in vin cu mamaliguta si crema de usturoi...o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • Marinata:
  • Un paharut de vin( 150 ml)
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei masline
  • piper
  • Crema de usturoi:
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita si jumatate de zeama de lamaie
  • o lingurita de zahar
  • 300 gr iaurt, pentru cine doreste mai dietetic ( sau smantana, pentru cine mananca normal)
  • sare o lingurita
  • 6 felii de piept de curcan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la gratar:

Lasati pieptul de curcan in marinata cel putin 30 de minute.

Puneti-l apoi pe gratarul incins.

Serviti-l cu mamaliguta si crema de usturoi:

Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu lamaia, alternand ca la maioneza. Adaugam si zaharul.

Dupa cinci minute ne oprim si incorporam iaurtul sau smantana. Il servim cum dorim

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu garnitura