Piept de curcan la tava cu sos de rosii

de Poliana in Curcan, 2 Iul 2012 | 7279 vizualizari

 

Azi vin cu o reteta usoara de vara, simpla, si daaa!!! contine carne. Si pentru ca imi place carnea de pasare, trebuia sa incep cu asa ceva...asa ca am ales carnea de curcan, adica pieptul lui cel mare si umflat, dar sa nu va ganditi la prostii :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 500 gr piept de curcan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru sos
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la tava cu sos de rosii:

Pregatim pieptul de curcan...intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul si oregano, si ungem bucata de carne cu acest sos pe toate partile. Lasam bucata de carne in amestecul astfel pregatit si o dam la rece pentru cel putin 2 ore. Din cand in cand scoatem carnea de la rece si o mai intoarcem pe cealalta parte.


Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa marunt, la fel si cateii de usturoi, care nu sunt obligatorii, puteti sa-i eliminati, dar ar fi pacat ca s-ar pierde din gust, sau puteti sa folositi chiar usturoi verde.


Asa, acum ca am taiat legumele, punem uleiul la incalzit intr-o tigaie si cand este incins adaugam verdeturile. Le calim putin pe toate partile, dupa care adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 20 de minute pana capata o consistenta mai groasa. Cand e gata il trecem prin sita si-l punem deoparte.


Dupa ce au trecut cele 2 ore (cel putin) in care curcanul a stat la racoare, e momentul sa-l incalzitm putin si sa dam drumul la cuptor, la aproximativ 190 grade celsius.


Punem carnea de curcan intr-o tava, impreuna cu sosul in care a stat la macerat si o canita de apa (sau supa de pui, dar eu n-am avut de unde, asa ca m-am multumit cu apa) si acoperim cu folie de aluminiu, sau capac daca avem asa ceva. Dam tava la cuptor.


Dupa 30 de minute, scoatem folia si adaugam sucul de rosii, si mai introducem tava la cuptor pentru inca 20 de minute, fara folie/capac de data aceasta.


Acum ca a trecut greul, va puteti gandi cu ce sa serviti bunatatea de carne. Eu am ales ceva ce se prepara rapid si usor, adica o portie de legume congelate, pe care le-am fiert putin si le-am condimentat. Cred ca orice garnitura ar merge la acest preparat, va las pe voi sa alegeti cu ce l-ati putea servi :P


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tava cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:58

Foarte bun

Poliana 1

04.07.2012, 09:36

Mihaela, multumesc!

elucubratiiculinare 1

04.07.2012, 18:54

like like like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan