Piept de curcan marinat - la gratar

de mihaelar63 in Curcan, 27 Apr 2015 | 2532 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged.
Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat - la gratar:


  1. Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .

  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .

  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .

  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .

  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic gros [ cu fermoar] si am dat la rece .

  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .

  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .

  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .

  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi condimente preferate .

2

Nu folositi condimente picante daca aveti copii la masa .

3

Am lasat o bucata de carne fara cascaval deasupra .Poate unul dintre musafiri sa nu fi dorit .

4

Daca aveti mai multi musafiri si le cunoasteti preferintele respectati-le .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2015, 22:55

In titlu am scris curcat )

reisnaor_2006 1

27.04.2015, 23:06

mihaelar63 1

28.04.2015, 11:54

Multumesc pentru corectare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu piept de curcan