Piept de curcan marinat - la gratar

de mihaelar63 in Curcan, 27 Apr 2015 | 5496 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged.
Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat - la gratar:


  1. Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .

  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .

  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .

  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .

  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic gros [ cu fermoar] si am dat la rece .

  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .

  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .

  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .

  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .

TIPS-URI

1

Puteti folosi condimente preferate .

2

Nu folositi condimente picante daca aveti copii la masa .

3

Am lasat o bucata de carne fara cascaval deasupra .Poate unul dintre musafiri sa nu fi dorit .

4

Daca aveti mai multi musafiri si le cunoasteti preferintele respectati-le .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2015, 22:55

In titlu am scris curcat )

reisnaor_2006 1

27.04.2015, 23:06

mihaelar63 1

28.04.2015, 11:54

Multumesc pentru corectare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept de curcan la sandwich maker