Piept de curcan marinat - la gratar

de mihaelar63 in Curcan, 27 Apr 2015 | 1265 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged.
Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat - la gratar:


  1. Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .

  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .

  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .

  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .

  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic gros [ cu fermoar] si am dat la rece .

  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .

  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .

  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .

  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi condimente preferate .

2

Nu folositi condimente picante daca aveti copii la masa .

3

Am lasat o bucata de carne fara cascaval deasupra .Poate unul dintre musafiri sa nu fi dorit .

4

Daca aveti mai multi musafiri si le cunoasteti preferintele respectati-le .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2015, 22:55

In titlu am scris curcat )

reisnaor_2006 1

27.04.2015, 23:06

mihaelar63 1

28.04.2015, 11:54

Multumesc pentru corectare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!