Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Noi 2012 | 2479 vizualizari

 

Un preparat potrivit pentru mese festive. Umplutura cremoasa de ciuperci, usturoi si branza Gouda invelita in carne frageda de curcan si Prosciutto.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame piept de curcan fara piele
  • 200 grame de ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de marar proaspat
  • 100 ml de vin alb sec
  • 50 grame branza Gouda
  • paprika afumata
  • ulei de masline
  • sare/ piper
  • 100 grame Prosciutto
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda:

Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika.


Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat felii pentru 1-2 minute. Se adauga ciupercile taiate felii si se soteaza 2 minute, se adauga vinul si se mai lasa cateva minute amestecand din cand in cand. Cand sosul s-a redus, se adauga mararul, sare si piper.


Pe bucata de carne se aseaza jumatate din cantitatea de branza Gouda, apoi ciupercile, iar peste, restul de branza. Se ruleaza bucata de piept foarte strans. Se inveleste in felii de Prosciutto si se leaga sau se prinde cu scobitori.


Se introduce rulada la cuptorul preincalzit la 210 grade Celsius pentru 45 de minute.


Se lasa la racit 40-45 de minute, se taie felii si se serveste cu salata de valeriana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

09.11.2012, 23:53

andreea_angelo 1

10.11.2012, 16:31

Dana_Retetegg 1

10.11.2012, 16:31

Mmmmm...super delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan la cuptor