Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Noi 2012 | 2300 vizualizari

 

Un preparat potrivit pentru mese festive. Umplutura cremoasa de ciuperci, usturoi si branza Gouda invelita in carne frageda de curcan si Prosciutto.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame piept de curcan fara piele
  • 200 grame de ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de marar proaspat
  • 100 ml de vin alb sec
  • 50 grame branza Gouda
  • paprika afumata
  • ulei de masline
  • sare/ piper
  • 100 grame Prosciutto
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda:

Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika. 

Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat felii pentru 1-2 minute. Se adauga ciupercile taiate felii si se soteaza 2 minute, se adauga vinul si se mai lasa cateva minute amestecand din cand in cand. Cand sosul s-a redus, se adauga mararul, sare si piper. 

Pe bucata de carne se aseaza jumatate din cantitatea de branza Gouda, apoi ciupercile, iar peste, restul de branza. Se ruleaza bucata de piept foarte strans. Se inveleste in felii de Prosciutto si se leaga sau se prinde cu scobitori. 

Se introduce rulada la cuptorul preincalzit la 210 grade Celsius pentru 45 de minute. 

Se lasa la racit 40-45 de minute, se taie felii si se serveste cu salata de valeriana. 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda-0
Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda-1

COMENTARII (12)

MIUTA

MIUTA 1

09.11.2012, 23:53

andreea_angelo

andreea_angelo 1

10.11.2012, 16:31

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

10.11.2012, 16:31

Mmmmm...super delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!