Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

de Sylvia in Curcan, 28 Ian 2011 | 13796 vizualizari

 

Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • carne de pui/curcan asezonata cu sare si piper si pregatita ca si pentru snitel,
  • putina branza mozzarella,
  • o ciuperca champinion taiata cubulete,
  • o mana de ardei taiat julienne ( eu am avut o combinatie de mai multe culori) ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 100 ml apa,
  • 50 ml vin alb,
  • 2 linguri de piure de tomate ( eu am pus un piure cu aroma de busuioc) ,
  • o frunza de dafin,
  • boabe de piper intregi.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume:

   Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat . 

    Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa, vin, piure de rosii, ulei de masline, putina sare. Adaugam o frunza sau doua de dafin si presaram peste boabe de piper .

  Lasam la cuptor la 210 grade 15 minute cu vasul acoperit si inca 15-25 cu el descoperit sa scada apa si sa se rumeneasca carnea.  Cand e rumenita bine carnea se scoate pe o farfurie cu putin sos .

   Se taie cu un cutit foarte  bine ascutit si se serveste calda, eu am acompaniat cu niste cartofi fierti in abur si rumeniti apoi putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mirela0911 1

28.01.2011, 23:33

super arata

Sylvia 1

03.02.2011, 18:44

Multumesc mult de laude tuturor sunteti niste draguta ca intotdeauna

Sylvia 1

03.02.2011, 18:44

Irina am cam somat in ultima vreme si cu gatitul si cu mancatul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici