Piept de gasca afumat cu varza caramelizata

de nico15 in Rata, 6 Noi 2010 | 5499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept gasca(200-300 gr)
  • 1 varza mica rosie
  • 2-3 linguri de zahar(brun de preferinta)
  • 50 ml de otet balsamic
  • 2 felii de portocale
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 floricica de anason
  • 150 ml de vin rosu,
  • 1/2 ceasca de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca afumat cu varza caramelizata:

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga, ½ de ceasca de apa si se continua fierberea, se pune floricica de anason, otetul balsamic si vinul,continuandu-se fierberea pana scade.



Se toaca varza se adauga usturoiul taiat fasiute si se pune in cratita pentru a se carameliza, se lasa maxim 5(cinci) minute.



Separat se ia pieptul de gasca afumat, pe partea cu grasimea se face ca un gratar, taieturi paralele, dupa care se pune intr-o tigaie pe foc fara ulei, deoarece grasimea se va topi, se lasa 5 minute pe fiecare parte. Dupa care se va lua o forma metalica in care vom pune un pic din grasimea topita, 50 ml de vin si un catel de usturoi zdrobit si vom pune forma pe un trepied care se va introduce in cuptor, se va lasa 10-15 minute, se verifica inainte de a se scoate de la cuptor. Cand este facut se scoate iar farfuria se va decora ca in imaginile alaturate.



Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca afumat cu varza caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

epurasha2bb 1

07.11.2010, 14:52

super! 5f!

vanilla 1

09.11.2010, 18:03

nico eu cred ca tu esti bucatar profesionist si noua nu ne spui....

gaby_duceag 1

09.11.2010, 18:04

ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza