Piept de porc cu varza calita

de MotanLaOale in Porc, 10 Mar 2014 | 1243 vizualizari

 

Usor de facut si foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 600g piept de porc
  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 200g coaste afumate (de la costita)
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • boia
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu varza calita:

Varza se tine cateva ore in apa rece sa isi lase din sare.


Se taie fideluta si se stoarce bine.


Carnea se taie bucati potrivite.


Ceapa se toaca marunt.


Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste carnea 4-5 minute pa ambele parti.


Se scoate carnea si in acelasi ulei se caleste ceapa 2-3 minute.


Se pune boia si piper.


Se adauga varza taiata, coastele afumate, se amesteca bine si se pune apa sa acopere varza.


Se fierbe la foc domol o ora, amestecand din cand in cand.


Se pun bucatile de carne deasupra verzei din cratita si se introduce in cuptor pentru cel putin o ora.


Din cand in cand se intoarce carnea si se amesteca in varza.


Spre final se scoate cratita, se pune deoparte carnea si se pune mararul tocat marunt, amestecand bine.


Se pune carnea la loc si se mai tine la cuptor pana varza este calita si nu mai are zeama iar carnea este rumenita bine.


Se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta carne de porc dar sa fie grasa.

2

Mararul este obtional, se poate si fara daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

11.03.2014, 18:34

Laurici

mihaelar63 1

15.03.2014, 10:00

Zic si eu ca si Laura de pestele ala cod ))

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu varza