Piept de porc fiert in zeama de varza

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2015 | 5676 vizualizari

 

Cred, cel puțin așa vreau, că în fiecare gospodărie din țărișoara noastră, a preparat cel puțin o dată acesată bunăciune ;) Preparată în casă, e ceeeaaa mai bună;)  Simplu, natural, de casă ;) Gata cu vorbăria;) Spor și poftă bună;) Insipratia a venit în urma provocării Sim0nei ;) http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/03/sunca-fiarta-in-zeama-de-varza.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • piept de porc cu șorici o bucată de cca. 1000 g,
  • zeamă de varză cca. 1000 ml,
  • cimbru uscat,
  • amestec de piper boabe, negru, roșu,
  • coriandru și semințe de muștar 1 lingură,
  • foi de dafin 2-3 bucăți,
  • boia dulce de ardei 3-4 linguri,
  • usturoi 5-6 căței
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc fiert in zeama de varza:

Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului.


Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul.


Se asezonează de mirodenii, se pune pieptul de porc, într-un vas mai înalt, se adaugă zeama de varză și se pune la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 1 oră, până se pătrundea carnea.


Se scoate din zeamă, apoi se lasă la răcorit cca. 15 minute, după ce se ”masează” cu boia de ardei dulce și usturoi pisat, apoi se dă la rece, cel mai bine până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc fiert in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

29.12.2015, 12:55

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Panacris 1

29.12.2015, 12:56

Cu mare drag Mihaela!

CojocaruMihai 1

03.02.2017, 16:50

Gustos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Salam de pui