Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat

de ionix in Porc, 17 Sep 2009 | 4077 vizualizari

 

e o mancarica un pic mai grea dar buna rau... mie una-mi place...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc mai slab
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei mari de usturoi 
  • 1 ardei verde de marime medie
  • o cana orez
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • tarhon, busuioc, chili, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat:

Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute.


Atentie, a nu se adauga niciun strop de ulei deoarece va lasa carnea destula grasime. Se pregateste o oala cu apa suficient de mare cat se incapa tigaia in care ati pus carnea dar atentie sa nu cada in apa. Intre oala cu apa si cea in care ati pus carnea trebuie sa se formeze un etans bun astfel incat apa sa nu iasa din oala de sub tigaia cu carnita. Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste carnea.



Pentru orez:


Se ia orezul se spala bine, se scurge de apa si se pun lingurele de ulei peste el. Se pune intr-o oala cu capac sa se inabuse un pic. Apoi se adauga 2 cani cu apa calduta si se acopera iar cu capacul. Daca orezul nu firbe indeajuns de bine cu aceasta cantitate de apa puteti sa mai adaugati apa dar sa fie neaparat fierbinte.


Se adauga sarea, tarhonul si busuiocul. Eu mai pun si cate un cub Knorr cu gust de gaina. :p


Se serveste drept garnitura la acest piept de porc sau la orice alta reteta pe baza de carne.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

rivka 1

17.09.2009, 14:48

arata foarte bine

ionix 1

17.09.2009, 15:16

Multumesc mult de tot. Esti o dulcica.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin