Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur in Porc, 11 Dec 2017 | 3597 vizualizari

 

Este o mâncare gustoasă, ușor de făcut și dietetică.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc
  • 1 varză mică de cca 1 kg
  • 1-2 cepe medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1-2 roșii mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml suc de roșii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii:

Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele iar usturoiul, feliuțe subțiri. Varza se taie fâșii subțiri și lungi. Se așează varza într-o tavă și se ornează cu legumele. Deasupra se pun bucățile de piept de porc porționate, roșia tăiată felii, se condimentează, se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă, ca să le cuprindă. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade și se rumenește, cca 30-45 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Se servește cu murături, dacă se dorește.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți pieptul de porc la foc mediu.

2

Nu lăsați carnea prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carnati la oala cu presiune