Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

de Sidy in Pui, 15 Mar 2013 | 2095 vizualizari

 

Quinoa este o samanta asemanatoare unei cereale ce se consuma in America de Sud, in special in Peru, de mai bine de 3000 de ani. Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate în proteine şi lipsite de colesterol.
Ea are un profil nutritional mai bun decat orezul si il poate inlocui pe acesta in unele preparate.
Deci daca doriti sa mancati mai sanatos, va recomand quinoa alaturi de carne, caci este mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 125 g masline negre fara samburi
  • 2 cepe
  • 1 lingurita Chili Piper de Cayenne Kotany
  • 1 lingurita cimbru Kotany
  • 150 ml vin alb
  • 1 frunza dafin
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 300 ml pulpa rosii Cirio
  • 1/2 cana quinoa
  • 1 1/2 cana supa de carne
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa:

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute .


Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici.


Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute.


Punem apoi in vas pieptul de pui feliat si rasturnam deasupra vinul.Adaugam foaia de dafin rupta in bucati, cimbrul maruntit si presaram putina sare si piper de Cayenne daca mai este nevoie.


Maslinele le taiem in doua si le adaugam si pe ele.


Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cam 15-20 de minute.Adaugam apoi pulpa de rosii si mai lasam sa dea cateva clocote.


Intre timp pregetim quinoa.Asemeni orezului, quinoa se spală în câteva ape reci înainte de utilizare.Ea îşi măreşte volumul prin fierbe de 2- 3 ori. Quinoa este fada la gust, de aceea condimentarea ei este necesara, cel mai bine e sa o fierbeti in supa de carne.


La 1/2 cana cu quinoa am pus o cana si jumatate cu supa. Daca va absorbi toata supa, puteti sa mai adaugati alta fierbinte.Am pus si putin patrunjel verde tocat.


Servim pieptul de pui cu masline alaturi de pilaful de quinoa si ornam dupa imaginatie.


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

15.03.2013, 10:51

ce bunatate

adry88 1

15.03.2013, 13:01

Rocsi 1

15.03.2013, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant