Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

de Rocsi in Pui, 10 Sep 2016 | 2293 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata!


Iubesc puiul crocant, mai ales cel in fulgi de porumb, dar mereu ma feresc de el pentru ca oriunde te duci, ti-l da prajit in baie de ulei. Intr-o buna zi m-am hotarat sa imi fac eu acasa, sa pun ceea ce imi place, dar mai ales, sa il gatesc la cuptor. Doamne cat de bun a putut sa iese! Sosul de iaurt a fost completarea perfecta! A devenit reteta preferata a familiei. Merita sa pregatiti asa ceva :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui mare dezosat
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 1 lingura plina mustar Dijon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 5 linguri iaurt
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute marar verde
  • 1 lingura ulei de masline

Pentru crusta:

  • 2 oua
  • faina alba
  • fulgi de porumb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt:

Puiul:

Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel.

Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri.

Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura.

Curatam usturoiul, il zdrobim si il adaugam in amestecul de sus.

Peste tot acest amestec, punem bucatile de pui, le invartim bine si acoperim bolul cu folie alimentara. Dam totul la frigider peste noapte.

Crusta:

Ouale le batem spuma cu un praf de sare si piper.

Fulgii de porumb ii punem intr-un bol, ii maruntim cu mana, iar in alt bol punem faina alba.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz.

Scoatem puiul de la frigider.

Trecem fiecare bucata de pui prin faina, scuturam surplusul, prin ou batut, apoi prin fulgii maruntiti.

Asezam puiul in tava.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor, dar cu ajutorul unei furculite pe care o bagam sub bucatile de pui, ca altfel mai raman fulgi lipiti pe hartia de copt.

Daca nu serviti puiul imediat, dupa ce il scoateti din tava, trebuie acoperit pentru a nu se intari.

Sosul:

 

Amestecam iaurtul cu mustarul, crema de branza, uleiul, sare si piper.

 

Mararul verde il tocam marunt, il adaugam in sos.

 

Servim puiul cu acest minunat sos!

Sa aveti pofta!
PS: Puteti adaugam un catel de usturoi zdrobit si in sos. Eu daca am folosit la marinarea puiului, nu am mai pus si in sos.

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt-0
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt-1
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt-2
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt-3
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt-4

COMENTARII (37)

Rocsi

Rocsi 1

15.09.2016, 20:48

Dia, si noi la fel. Am gasit alternativa perfecta ca sa pot manca si eu. Nu iese la fel de crocant ca atunci cand il prajesti in ulei, dar mie una mi-a placut varianta asta!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:20

super bun

Rocsi

Rocsi 1

19.09.2016, 19:01

Multumesc Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!