Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

de RODIMUR in Pui, 13 Feb 2021 | 1201 vizualizari

 

Îmi place pieptul de pui și nu este deloc greu să găsesc mereu noi retete, noi moduri de preparare, care mai de care mai gustoase și îmbietoare. Destul de repede, am preparat acest fel principal, la tigaie, un preparat care are tot ce-i trebuie și nu mai este nevoie de garnitură. Afară doar poate pentru cei foarte harnici la mâncare...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (300-400 grame)
  • 250 grame de ciuperci (champignons)
  • 1-2 cepe galbene
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt
  • 200 ml de smântână
  • 100 ml supă de legume (concentrată)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie:

Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm.


Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază.


Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se lasă în așteptare.


Se toarnă uleiul în tigaie și când se înfierbântă, se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul se pun în tigaie, feliile de piept de pui și se rumenesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic. Ca să se pătrundă sigur, se poate pune capacul pe tigaie, pentru 5-7 minute.


Se adaugă ceapa și usturoiul, se pune capacul și se lasă la foc mic înăbușit cam 5 minute, până ce devin străvezii. Atunci se adaugă și ciupercile feliate, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce, după care se pune capacul și se lasă preparatul la foc mic, până ce se pătrunde pieptul de pui și scade lichidul lăsat de ciuperci.


Se subțiază smântâna cu supa de legume și se adaugă în tigaie. Se lasă tigaia (neacoperită) la foc mic, până ce sosul se îngroașă puțin și scade. Atunci se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit, cald, presărat cu pătrunjel tocat, pregătit în prealabil. Cine dorește, poate asocia un piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Feliile de piept de pui nu trebuie bătute cu ciocanul de carne, dar nici nu trebuie să fie mai groase de 1 cm, ca să se pătrundă bine.

2

Adăugați untul feliat în tigaie, când uleiul s-a înfierbântat. Dacă veți folosi numai unt, când se va încinge va emana un miros neplăcut și nu va mai fi la fel de bun.

3

Preparați pieptul de pui înăbușit, ca să se pătrundă și să nu se piardă aromele.

4

Este bine să curățați ciupercile de lamele, mai ales dacă sunt închise la culoare, pentru ca sosul să aibă un aspect frumos.

5

Cine dorește, poate asocia acestui preparat un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

14.02.2021, 21:38

Pe placul meu !!!!

Panacris 1

15.02.2021, 18:22

oanapl 1

16.02.2021, 20:13

Ce bun este!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Perisoare din piept de pui cu sos de smantana