Piept de pui cu sos de ciuperci

de LUK in Pui, 28 Ian 2011 | 5597 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe un site Eatingwelldiet si am mai modificat eu cate ceva..

 

INGREDIENTE

  • 2 felii mai mari de piept de pui
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • o jumatate de ceapa alba mica
  • 3 linguri de praz taiat marunt
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 150gr ciuperci
  • 80ml de supa de pui
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de ciuperci:

 Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Il punem la frigider pana cand pregatim retsul ingredientelor.Ciupercile se curata de coaja(daca sunt proaspete..)apoi se taie feliute mici.Ceapa se toaca marunt.

 Pieptul de pui taiat feliute sau bucati mai late se rumeneste in tigaie(nu se prajeste tare).Se pastreaza apoi pe o farfurie acoperit cu folie sau in tigaie sub capac sa se mentina cald.

Intr-o craticioara punem  ulei cat sa acopere suprafata.Punem ceapa tocata si o lingura de praz.Rumenim putin apoi adaugam ciupercile.Le lasam cateva minute sa se inmoaie amestecand tot timpul.Adaugam vinul.Lasam sa fiarba 1-2min sa se evapore alcoolul in timp ce amestecam.Adaugam apoi supa si lasam sa fiarba pana cand scade la jumatate.

  Adaugam smantana si restul de praz,lasam sa fiarba 2min si adaugam pieptul de pui .Lasam sa fiarba 1min pentru a-si lua aromele din sos si l servim cald.

TIPS-URI

1

de fapt doresc sa revin asupra ingredientelor pe care le-am modificat si anume: in reteta originala se folosea ulei de ganola iar in loc de ceapa proaspata si praz se calea ceapa verde..

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Adinacarla 1

31.01.2011, 15:37

yam, yam...ce bunatate repede si eu la masa....ma primesti

LUK 1

31.01.2011, 17:04

te primesc Adina cum sa nu

adry88 1

11.05.2011, 15:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei