Piept de pui cu sos de nuci

de Miha in Pui, 15 Oct 2009 | 3183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru sosul de nuci:
  • 100 g nuca
  • patrunjel
  • 1/2 ceapa
  • 1 felie paine neagra
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de nuci:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.

Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.

Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.

Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.

Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.

Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Miha 1

19.10.2009, 12:07

Ionix, daca sunteti amatori de gusturi noi merita incercata. Ai mei nu sunt asa ca am fost invitata politicos s-o mananc singura. Mie mi-a placut, nu m-am plans.

adrian 1

06.02.2010, 17:33

complimente

Miha 1

06.02.2010, 17:43

Multumesc Adrian!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!