Piept de pui cu tortelloni in sos alb

de Merisor in Pui, 24 Noi 2015 | 3916 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca aceasta reteta a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei :X
Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data.
Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate.
Si pentru ca am citit articolul postat de Bucataras, m-am gandit sa #gatescpentruocarte, aceasta reteta a mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • boia de ardei
  • faina
  • 25 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 250 g mascarpone
  • 400 g smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • 50 g parmezan
  • 600 g tortelloni cu spanac si ricota
  • apa
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu tortelloni in sos alb:

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.

Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.

Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.

Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.

Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.

Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tortelloni in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Catalina L 1

25.11.2015, 09:17

f bun

dantes 1

25.11.2015, 09:36

Buna!

miki_a 1

26.11.2015, 00:16

Nota maxima si din partea mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in aluat