Piept de pui cu tortelloni in sos alb

de Merisor in Pui, 24 Noi 2015 | 2840 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca aceasta reteta a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei :X
Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data.
Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate.
Si pentru ca am citit articolul postat de Bucataras, m-am gandit sa #gatescpentruocarte, aceasta reteta a mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • boia de ardei
  • faina
  • 25 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 250 g mascarpone
  • 400 g smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • 50 g parmezan
  • 600 g tortelloni cu spanac si ricota
  • apa
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu tortelloni in sos alb:

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.

Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.

Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.

Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.

Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.

Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tortelloni in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Catalina L 1

25.11.2015, 09:17

f bun

dantes 1

25.11.2015, 09:36

Buna!

miki_a 1

26.11.2015, 00:16

Nota maxima si din partea mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Smoothie cu caise si capsuni
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din piept de pui cu praz