Pui cu ciuperci shiitake

de Brindusa in Pui, 21 Mar 2010 | 4573 vizualizari

 

Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.


 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
  • 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie muguri de fasole soia
  • 1 cutie porumb mic
  • 1 lingurita condiment 5 Arome
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
  • taietei de orez
  • 5 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci shiitake:

Condimentul 5 Arome (5 Spice) aici

Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul si mugurii de fasole. Pune inapoi carnea, adauga sosul de soia si apa si lasa pana ce carnea e complet facuta.

Pune taieteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute. Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.

 

TIPS-URI

1

Ciupercile pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).

2

Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ciuperci shiitake-0
Pui cu ciuperci shiitake-1
Pui cu ciuperci shiitake-2
Pui cu ciuperci shiitake-3

COMENTARII (9)

ionix

ionix 1

23.03.2010, 21:22

eu scot ciupercile alea si in rest pap tot tot...

elena1988

elena1988 1

19.01.2011, 11:06

Brindusa

Brindusa 1

21.01.2011, 21:54

mersi, elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!