Pui Sultanica

de Sidy in Pui, 2 Mar 2013 | 2137 vizualizari

 

"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu religiozitate...
Nu foamea este motto-ul , ci pofta , cu valente pantagruelic-enciclopediste " ...spune Dan-Silviu Boerescu in cartea sa Mancaruri de altadata ,carte din care am selectionat si eu aceasta delicioasa mancare cu pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui de casa
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Sultanica:

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.


Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniacul si lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.


Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.


Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.


Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.


Deasupra presaram patrunjel verde tocat.


Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Sultanica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

02.03.2013, 22:16

super

mihaelar63 1

04.03.2013, 17:17

Bun

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 20:48

Arata foarte bine... super reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si ciuperci