Piept de pui cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Pui, 3 Dec 2011 | 7924 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200.
Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon.
Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 boabe de piper
  • 1 cutie roșii tăiate Cirrio
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu varză de Bruxelles:

Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate. Se amestecă totul bine, se stinge cu o ceșcuță de apă și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește caldă cu salată de țelină.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:26

ce bine arata

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:55

Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:21

arata super bine!imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute cu ciuperci