Piept de pui cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Pui, 3 Dec 2011 | 14562 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200.
Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon.
Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 boabe de piper
  • 1 cutie roșii tăiate Cirrio
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu varză de Bruxelles:

 Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate. Se amestecă totul bine, se stinge cu o ceșcuță de apă și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește caldă cu salată de țelină.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:26

ce bine arata

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:55

Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:21

arata super bine!imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca in stil grecesc