Piept de pui in sos alb cu tarhon

de simona72 in Pui, 9 Dec 2014 | 6572 vizualizari

 

O mancarica usoara, rapida si plina de arome...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta vin alb dulce
  • 1/2 lingurita sare si piper
  • 60 gr branza camembert
  • 100 gr smantana grasa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 cescuta apa rece
  • 1 lingurita tarhon de la borcan taiat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb cu tarhon:

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 1 lingura unt topit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga vinul si se mai lasa la foc mic 3-4 minute. Se adauga pieptul de pui, se amesteca, se pune capac si se lasa pana bucatile de pui sunt patrunse, aproximativ 15-20 minute. Se amesteca cu un tel tip para smantana,apa rece si amidonul pana se desface amidonul si ingredientele sunt incorporate complet. Se adauga la pieptul de pui facut amestecul de smantana, branza camembert taiata cubulete si tarhonul taiat marunt. Se amesteca si se mai lasa pe foc pana sosul se ingroasa si branza se topeste,aproximativ 5 minute, nu mai mult. Se serveste calda cu garnitura preferata, noi am servit cu cartofi duchesse.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

branza camembert se poate inlocui cu branza cu mucegai albastru...la mine a disparut din frigider:))

2

daca se foloseste tarhon proaspat atunci ar fi indicat un vin alb sec in locul celui dulce de la preparare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.12.2014, 21:46

Ce combinatii!

Bya Ralu 1

10.12.2014, 14:38

super

iri_iri 1

11.12.2014, 22:41

interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în sos de lapte