Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 6 Noi 2015 | 2900 vizualizari

 

Imi place mult sa prepar pieptul de pui la cuptor deoarece ramane suculent si foarte fraged. Aseara am incercat o alta varianta alaturi de legume chinezesti trase la tigaie si orez alb simplu. Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui intreg (fara os)
  • sare, piper, 1 pahar de vin alb, usturoi, ulei de masline, 2 cubulete de margarina
  • cimbru proaspat
  • 1 ardei mic gras
  • 1 ceapa mica
  • concentrat de carne (demiglasse)
  • 1 punga cu mix de legume chinezesti (congelate)
  • 1 chilli
  • sos de soia
  • orez-pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti:

Pieptul de pui se taie in jumate  si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline , vinul alb si punem crengutele de cimbru si usturoiul zdrobit. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider cca 3-4 ore sa se marineze putin carnea. 

Scoatem carnea de la frigider si punem cate un cubulet de margarina deasupra fiecarei bucati de carne si dam la cuptorul incins la 180 grade. Lasma pana carnea e fripta-dar sa nu fie prea tare- trebuie lasata suculenta. Scoatem din cuptor si adaugam concentratul de carne demiglasse care a fost amestecat cu apa rece-1/2 pahar ). Mai dam inca 5 minute la cuptor sa se inchege putin sosul si scoatem apoi .

Legumele le punem in tigaie cu margarina si putin ulei de maslinesi le lasam pana se inmoaie bine. Aduagam sare, piper alb si un chilli picant daca ne place. Cand apa lasata de legume a scazut si legumele sunt fierte punem sos de soia dupa preferinta si mai lasam sa dea cateva clocote. 

Ca si garnitura eu am facut orez alb, simplu. (1 cana de orez calita cu putin ulei de masline si peste care am pus 2 cani de apa fierbinte-eu am pus 1 cana supa de pui si o cana de apa). 

Servim toate impreuna, alaturi de un vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

miki_a 1

07.11.2015, 00:37

Ce bine arata farfuria!

Rocsi 1

07.11.2015, 21:59

Fain!

simona72 1

08.11.2015, 09:39

Chiar deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu carnati si paine prajita in ou