Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki

de Panacris in Fusilli, 1 Iun 2012 | 5390 vizualizari

 

O cina delicioasa! O sa destainui mai jos, reteta originala a sosului tzatziki. In tineretele mele, am lucrat la bucatarie, intr/un restaurant cu specific grecesc. Atunci am "furat" reteta originala de tzatziki, direct de la greci, nu ce se vehiculeaza pe piata, cu iaurt, castraveti murati sau alte variante.
Va asigur, ca daca faceti o data acest sos, o sa va indragostiti de el.
Cantitatile sunt variabile.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 500 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • praf de curry,
  • fusilli 500 g.,
  • Pentru sos tzatziki
  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g.,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml.,
  • telemea de capra/oaie 50 g.,
  • castraveti cruzi 3 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki:

Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D

Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta.

Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare, usturoiul presat si uleiul de masline. 

Se monteaza farfuria, cu fusilli, pui si sos,  si se servesete simpla sau acompaniata de salata de sezon.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

BuburuzaBubu 1

02.06.2012, 12:48

delicios

Geanina87 1

02.06.2012, 13:00

foarte gustos

laura_n 1

02.06.2012, 15:48

Vrem si noi ca nu avem rabdare pana facem si noi ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere