Piept de pui la gratar cu risotto

de laura_n in Pui, 10 Oct 2013 | 4137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 3 lg ulei masline
  • sare cu condimente
  • 2 cepe albe mici
  • 2 morcovi
  • 3 lg ulei masline
  • 150 gr orez
  • 500 - 600 ml supa pui
  • optional un cub unt
  • sare
  • 1/2 pahar cu vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu risotto:

Intai ne ocupam de pieptul de pui.

Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu si dam pieptul la frigider.

Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica.

Punem pe foc o tigaie, turnam un pic de ulei masline. Adaugam ceapa si morcovul, lasam sa se caleasca. 

Orezul il spalam de eventuale impuritati si il punem in tigaie peste ceapa. Lasam sa sfaraie un pic, amestecam pana devine sticlos, apoi adaugam o jumatate pahar vin alb. Amestecam continuu ca sa se evapore alcoolul, apoi turnam cate doua polonice cu supa de pui. Lasam focul la mic spre mediu si lasam ca orezul sa absoarba supa. Adaugam sare si punem treptat toata supa. Cand orezul s-a fiert, lasam sa scada bine supa si apoi oprim focul. Adaugam un cub de unt si amestecam continuu pana se topeste bine untul. 

Punem la incins gratarul de aragaz, il stergem cu un servetel de hartie imbibat cu ulei masline, apoi asezam feliile de pui. Lasam focul la mediu, asteptam sa se rumeneasca pe o parte, apoi intoarcem feliile. Lasam sa se rumeneasca si pe partea cealalta, apoi le scoatem pe o farfurie. Adaugam cateva linguri de risotto cald si servim cu castraveti in otet sau o salata de varza.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 12 - 13 lei

2

daca doriti un meniu mai scump, optati pt file de rechin :))))

3

pieptul de pui iese foarte suculent, deloc sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu risotto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceva perfect pentru cina