Orez cremos cu sparanghel si bacon

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 13 Mai 2020 | 1679 vizualizari

 

Orezul cremos sau risotto (cum il numesc italienii) se face cu un tip de orez cu bob rotund, altfel iese sec. Azi am facut cu sparanghel si bacon -a iesit delicios. 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bucati sparanghel proaspat verde
  • 4 maini mici de orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mica
  • putin bacon
  • putin carnat afumat
  • sare, piper alb, vin alb
  • un cub de unt
  • branza parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cremos cu sparanghel si bacon:

Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume.

Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa, inferioara o tocam marunt. O vom folosi de la inceput.

In cratita in care facem orezul punem baconul taiat marunt si carnatul sa se prajeasca cu putin ulei de malsine, apoi adaugam ceapa tocata marunt si piciorusele de la sparanghel taiate si ele marunt. Lasam putin sa prinda culoare si aroma, apoi adaugam orezul. Amestecam si turnam putin vin alb, la foc mai mare. Lasam sa se evapore si apoi turnam din apa ce fierbe pe aragaz. Turnam cate 2-3 polonice si amestecam, punem sare si amestecam din cand in cand pana scade lichidul, apoi repetam procesul pana se fierbe orezul de jumate.

Adaugam resul de sparanghel si lasam iar sa fiarba impreuna cu orezul, adaugand apa clocotita din cand in cand.

La final, adaugam untul si parmezan razuit, piper alb macinat, apoi stingem focul.

Iese un orez cremos, il servim cu vin alb si inca putin parmezan razuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu sparanghel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu conopida si piure de cartofi