Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

de Ina in Mancaruri de legume, 23 Aug 2011 | 13518 vizualizari

 

Buna si in zile de post, daca renunti la kaizer

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g kaizer
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
  • 3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
  • sare
  • patrunjel verde
  • cartofi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi:

Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi. 

Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

26.08.2011, 17:06

ce frumos ai aranjat piureoasul................

anomisana 1

06.01.2012, 08:22

Prezentare de exceptie. Felicitari

DIANA B 1

20.12.2013, 09:04

Ooooooo , ce super prezentare

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi