Piept de pui la gratar cu sos alb

de Rocsi in Pui, 11 Mar 2011 | 10040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara piele si os
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • 1 lingura ulei
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb:

Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.

il taiem in 5-6 bucati.

luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.

condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.

luam un grill,punem 1 lingura ulei si il intidem cu un penson pe toata suprafata.

il punem pe foc la incins.

punem bucatile de piept si le rumenim pe ambele parti.

lasam la foc mic ca sa se patrunda bine.

SOSUL:

punem intr-o cratita untul la topit.

apoi punem faina si amestecam repede sa nu fac cocoloase.

cand s-a amestecat bine punem laptele ,treptat,pana obtineti consistenta dorita,mai gros sau mai subtire.(eu l-am facut undeva intre gros si subtire si am pus 1 cana lapte).

condimentam cu sare si piper.

il lasam sa fiarba la foc mic,timp in care invartim mereu in el.

mai spre final punem si smantana .

mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.

asezam puiul pe farfurie iar deasupra punem sos.

luam niste patrunjel verde,il spalam si il tocam.

presaram deasupra mancarii.

eu am servit si cu salata de varza.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui la gratar cu sos alb-0
Piept de pui la gratar cu sos alb-1
Piept de pui la gratar cu sos alb-2
Piept de pui la gratar cu sos alb-3

COMENTARII (21)

Sylvia

Sylvia 1

14.03.2011, 21:05

Bellisima ce bunatate ai facut

Rocsi

Rocsi 1

15.03.2011, 19:09

multumesc draga mea sylvia

adry88

adry88 1

21.05.2011, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!