Piept de pui la gratar cu sos alb

de Rocsi in Pui, 11 Mar 2011 | 10736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara piele si os
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • 1 lingura ulei
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb:

Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.


il taiem in 5-6 bucati.


luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.


condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.


luam un grill,punem 1 lingura ulei si il intidem cu un penson pe toata suprafata.


il punem pe foc la incins.


punem bucatile de piept si le rumenim pe ambele parti.


lasam la foc mic ca sa se patrunda bine.


SOSUL:


punem intr-o cratita untul la topit.


apoi punem faina si amestecam repede sa nu fac cocoloase.


cand s-a amestecat bine punem laptele ,treptat,pana obtineti consistenta dorita,mai gros sau mai subtire.(eu l-am facut undeva intre gros si subtire si am pus 1 cana lapte).


condimentam cu sare si piper.


il lasam sa fiarba la foc mic,timp in care invartim mereu in el.


mai spre final punem si smantana .


mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.


asezam puiul pe farfurie iar deasupra punem sos.


luam niste patrunjel verde,il spalam si il tocam.


presaram deasupra mancarii.


eu am servit si cu salata de varza.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sylvia 1

14.03.2011, 21:05

Bellisima ce bunatate ai facut

Rocsi 1

15.03.2011, 19:09

multumesc draga mea sylvia

adry88 1

21.05.2011, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume mexicane