Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti

de Ancutsa in Pui, 13 Sep 2019 | 986 vizualizari

 

Pentru a testa noul gem de corcodușe dulce-acrișor pe care l-am păstrat special pentru fripturi, am ales niște piept de pui la grătar. A ieșit aromat, fructat, dar nu atât cât să eclipseze gustul de pui la grătar, ci note subtile. Pentru garnitură, am făcut niște cartofi la cuptor, cu unt, oregano și cimbru, preferații familiei.

 

INGREDIENTE

  • 4 piepți de pui,
  • 1 lingură gem de corcodușe,
  • 8 cartofi mari,
  • 100 g unt,
  • sare, după gust,
  • oregano uscat, după gust,
  • cimbru uscat, după gust,
  • boia dulce, după gust,
  • 100 g cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti:

 

Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și cimbru) și se rumenesc bine în tigaia grill (aprox 35 min).

Între timp, se curăță și se spală cartofii, se taie rondele și se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, apoi se pun din loc în loc bucățele de unt, se presară sare, cimbru și oregano, după gust. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, apox o jumătate de oră.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 35 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/piept-de-pui-pe-gratar-cu-gem-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

15.09.2019, 15:07

Ancutsa 1

15.09.2019, 17:09

Daniela,

Ancutsa 1

15.09.2019, 17:09

Cristina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc