Piept de rata caramelizat la cuptor

de papabundetot in Rata, 16 Iun 2013 | 12777 vizualizari

 

Nu sunt eu o mare iubitoare de carne,dar daca imi spui cuvantul RATA ….deja lucrurile se schimba si papilele mele gustative incep sa o ia razna si nu mai am liniste cu ele pana cand nu le dau…rata:). Am avut initial o rata intreaga dar pentru ca in familia mea numai eu mananc aceasta minuntata pasare,am portionat-o si in felul asta ma rasfat de mai multe ori . acum a venit randul pieptului de rata asa ca m-am gandit sa il fac cat mai apetisant si sa ma bucur de el. L-am taiat in 2 buc si partea cu pielita am crestat-o cu un cutit bine ascutit (numai pielea fara a atinge si carnea),am condimentat-o apoi cu:

 

INGREDIENTE

  • Curry,
  • sos de soia,
  • chilli,
  • 1 catel de usturoi zdrobit si
  • am lasat carnea sa stea o vreme in acest bait sa ii spun asa…cam 2-3 ore la frigider.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat la cuptor:

Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii la tv….adica semifacuta si cu sangele curgand din ea…eu o gatesc complet indiferent ce carne este…dar cine doreste o poate gati mai putin decat mine.Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti,am luat rata de pe foc,am asezat-o intr-o tava de cuptor,in care am adaugat si grasimea care s-a scurs de la ea,am facut un amestec de miere de albine si sos de soia,am tavalit rata prin acest amestec si am bagat-o la cuptor. Am tinut-o cam o ora la cuptor,dar din 10 in 10 minute,o scoteam si cu o pensula o ungeam cu amestecul acesta de miere cu soia…de asta s-a bronzat atat de frumos 

Se poate servi alaturi de o salata sau orice altceva doriti…eu am mancat-o cu paste.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

papabundetot 1

17.06.2013, 14:46

pfffff Sim0na...e o nebunie,eu cel putin nu ma omor cu carnea in general dar rata....as manca non stop

Panacris 1

05.02.2014, 13:48

Panacris 1

05.02.2014, 13:49

De pus la favorite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale