Piept de rata in sos de vin

de epurasha2bb in Rata, 18 Oct 2010 | 9240 vizualizari

 

MAC MAC HIC HIC

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura grasime de rata,
  • 5 cepe mici rosii,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 piept de rata,
  • 3-4 lingurite de sare,
  • ¼ lingurita piper negru macinat,
  • 1 cana vin rosu,
  • 3 linguri bullion,
  • 1 cana fiertura de radacinoase,
  • 1 cescuta de otet,
  • 1 crenguta cimbru uscat,
  • 4 foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata in sos de vin:

Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru, crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi carnea de acolo si se pune sa se rumeneasca intr-o cratita mare, incapatoare in care am incins grasimea de rata. Apoi se adauga ceapa rosie taiata marunt. Se lasa pana ce devine transparenta, se adauga apoi cate putin din fiertura de radacinoase si 3 linguri de bullion. Se presara sare, piper negru si cimbru uscat.Se da cratita la cuptor inca 20 de minute sa se rumeneasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kamy 1

18.10.2010, 23:08

nici eu nu am mancat ratao fi buna??da la cum arata...5f

epurasha2bb 1

19.10.2010, 12:23

multumesc Kamy, mie imi place si rata si iepurele facute asa in vin ...

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:29

da ce bine arata........delicioss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rata cu varza