Piept de rata in sos de vin

de epurasha2bb in Rata, 18 Oct 2010 | 8692 vizualizari

 

MAC MAC HIC HIC

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura grasime de rata,
  • 5 cepe mici rosii,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 piept de rata,
  • 3-4 lingurite de sare,
  • ¼ lingurita piper negru macinat,
  • 1 cana vin rosu,
  • 3 linguri bullion,
  • 1 cana fiertura de radacinoase,
  • 1 cescuta de otet,
  • 1 crenguta cimbru uscat,
  • 4 foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata in sos de vin:

 Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru,  crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi carnea de acolo si se pune sa se rumeneasca intr-o cratita mare, incapatoare in care am incins grasimea de rata. Apoi se adauga ceapa rosie taiata marunt. Se lasa pana ce devine transparenta, se adauga apoi cate putin din fiertura de radacinoase  si 3 linguri de bullion. Se presara sare, piper negru si cimbru uscat.Se da cratita la cuptor inca 20 de minute sa se rumeneasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

kamy

kamy 1

18.10.2010, 23:08

nici eu nu am mancat ratao fi buna??da la cum arata...5f

epurasha2bb

epurasha2bb 1

19.10.2010, 12:23

multumesc Kamy, mie imi place si rata si iepurele facute asa in vin ...

andreea_angelo

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:29

da ce bine arata........delicioss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!