Piept de rata in sos de vin

de epurasha2bb in Rata, 18 Oct 2010 | 15272 vizualizari

 

MAC MAC HIC HIC

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura grasime de rata,
  • 5 cepe mici rosii,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 piept de rata,
  • 3-4 lingurite de sare,
  • ¼ lingurita piper negru macinat,
  • 1 cana vin rosu,
  • 3 linguri bullion,
  • 1 cana fiertura de radacinoase,
  • 1 cescuta de otet,
  • 1 crenguta cimbru uscat,
  • 4 foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata in sos de vin:

 Pieptul de rata spalat si taiat bucatele se tine in marinata cateva ore la rece. Marinata se face din vin rosu, foi de dafin, piper negru,  crenguta de cimbru, otetul, 3 linguri de ulei de floarea soarelui si usturoi.Se tine carnea acoperita de marinata total , se scoate apoi carnea de acolo si se pune sa se rumeneasca intr-o cratita mare, incapatoare in care am incins grasimea de rata. Apoi se adauga ceapa rosie taiata marunt. Se lasa pana ce devine transparenta, se adauga apoi cate putin din fiertura de radacinoase  si 3 linguri de bullion. Se presara sare, piper negru si cimbru uscat.Se da cratita la cuptor inca 20 de minute sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

kamy 1

18.10.2010, 23:08

nici eu nu am mancat ratao fi buna??da la cum arata...5f

epurasha2bb 1

19.10.2010, 12:23

multumesc Kamy, mie imi place si rata si iepurele facute asa in vin ...

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:29

da ce bine arata........delicioss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor in vas roman