Pierogi

de Corinuta in Paste, 29 Apr 2011 | 5654 vizualizari

 

Pierogi sunt niste galuste poloneze, cu forma de semiluna, fierte, coapte sau prajite, care au diverse umpluturi din cartofi, carne tocata, branza, varza murata sau fructe. Eu le-am gasit pe YuoTube cu totul intamplator si mi s-au parut usor de facut asa ca le-am incercat:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr galuste:
  • 250 g faina (eu am pus integrala)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Ptr. umplutura:
  • 4-5 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 g telemea de vaca
  • Ptr. servit:
  • smantana
  • parmezan
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie.


Dupa ce au fiert cartofii se scurg si se zdrobesc impreuna cu untul si cu branza. Discurile de aluat le intindem usor cu mana ca pe aluatul de pizza, punem o ligurita cu umplutura in centru, apoi impaturim sub forma de semiluna si lipim marginile apasand cu degetele pe margini de mai multe ori.


Se pun la fiert 3 litri de apa cu 3 lingurite de sare. Cand apa da in clocot se pun galustile la fiert cam 5 minute, dupa care se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs le amestecam cu unt si le servim cu smantana si parmezan.


Pofta buna!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Corinuta 1

04.05.2011, 20:47

multumesc!

adry88 1

08.05.2011, 16:02

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:24

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza