Pierogi

de Corinuta in Paste, 29 Apr 2011 | 5130 vizualizari

 

Pierogi sunt niste galuste poloneze, cu forma de semiluna, fierte, coapte sau prajite, care au diverse umpluturi din cartofi, carne tocata, branza, varza murata sau fructe. Eu le-am gasit pe YuoTube cu totul intamplator si mi s-au parut usor de facut asa ca le-am incercat:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr galuste:
  • 250 g faina (eu am pus integrala)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Ptr. umplutura:
  • 4-5 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 g telemea de vaca
  • Ptr. servit:
  • smantana
  • parmezan
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie.


Dupa ce au fiert cartofii se scurg si se zdrobesc impreuna cu untul si cu branza. Discurile de aluat le intindem usor cu mana ca pe aluatul de pizza, punem o ligurita cu umplutura in centru, apoi impaturim sub forma de semiluna si lipim marginile apasand cu degetele pe margini de mai multe ori.


Se pun la fiert 3 litri de apa cu 3 lingurite de sare. Cand apa da in clocot se pun galustile la fiert cam 5 minute, dupa care se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs le amestecam cu unt si le servim cu smantana si parmezan.


Pofta buna!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Corinuta 1

04.05.2011, 20:47

multumesc!

adry88 1

08.05.2011, 16:02

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:24

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu sos de smantana