Piersici

de Lau in Dulciuri, 8 Apr 2011 | 7239 vizualizari

 

reteta o am de pe site. Am avut colorant care nu m-a multumit

 

INGREDIENTE

  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura amoniac stins in zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 350 g faina
  • Crema
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 100 ml lapte caldut
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • colorant rosu-galben
  • 1 lingura esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Uleiul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si amoniacul stins,se amesteca pana se dizolva zaharul,se adauga apa calduta,esenta de vanilie,se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios. Din aluatul obtinut se fac bile care se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la 170 grade  pentru 15 min. Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingura se scoate miezul care se pastreaza pentru crema

CREMA untul se freaca cu zaharul bine,dupa care se adauga cacao,frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza bine. Se da la frigider crema 10 min,apoi se umplu piersicele cu ea

SIROPUL intr-un castron se pune apa,cu zaharul si esenta. Se imparte siropul in 2 castroane, intr-unul se pune colorant rosu,in cealalat colorant galben

Piersicile umplute cu crema,se dau jumatate prin siropul rosu si cealalta prin siropul galben

 

RETETA IN IMAGINI

Piersici-0
Piersici-1
Piersici-2
Piersici-3
Piersici-4
Piersici-5

COMENTARII (51)

Rux

Rux 1

10.04.2011, 21:47

Super superbe

Lau

Lau 1

10.04.2011, 22:35

rux multumesc

adry88

adry88 1

01.06.2011, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!