Piersicute

de katty in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 6117 vizualizari

 

Nu va era dor de o prajitura a copilariei? Mie imi era.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua intregi
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 450-500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 linguri zahar+ptr decor
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura rom
  • zeama de sfecla rosie fiarta ptr colorat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersicute:

Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem fursecurile si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, cu o lingurita sau coada unei lunguri mari, scoatem cu atentie interiorul fursecului, avand grija sa nu o sfaramam.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam cacao, rom, nuci macinate si 3/4 din  compozitia pe care am scos-o din fursecuri. Omogenizam bine si umplem interiorul fursecurilor. Lipim cate 2 fursecuri, apoi le trecem prin zeama de sfecla si zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri M&M