Piftelute din cartofi cu sos de rosii

de bahna_violeta in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2012 | 4729 vizualizari

 

Am facut un mic experiment care s-a dovedit a fi foarte delicios.Imi place sa fac combinatii noi uneori unt reusite alte ori nu,dar de cele mai multe ori sunt reusite.Sper sa va placa reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru piftelute avem nevoie de:

  • 6-7 carfofi
  • sare
  • patrunjel
  • o cana de faina
  • un ou
  • pesmet

Pentrul sosul de rosii avem nevoie de:

  • 3 rosii mari
  • patrunjel
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • busuioc
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute din cartofi cu sos de rosii:

Piftelutele de cartofi

Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul si continuam sa amestecam.Punem uleiul de masline la incalzit  in tigaie,facem piftelutele in mana si apoi le dam prin pesmet si le punem la prajit.Dupa ce am terminat le punem la scurs pe un servetel de bucatarie.

Sosul de rosii

Curatam rosiile de coaja si le punem la blendar cu sare si o lingurita de ulei de masline,pasta rezultata se pune la fiert cu patrunjel,busuioc,oregano,sare,piper si praf de usturoi(se poate folosi si ulturoi pisat),se lasa la fiert cam jumatate de ora pana se ingroasa.

Se servesc piftelutele cu sos.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu va place sosul de rosii puteti sa te serviti cu smantana sau cu cascaval ras.Pofta buna!

2

Daca tineti post scoateti oul si in locul lui puteti pune o lingura de smantana in piftele ca sa se lege mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute din cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra