Piftie cu afumatura

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 1511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciolane de porc cu os afumate
  • 300 gr sorici
  • 4-5 l apa cat sa acopere carnea
  • 3 morcovi mari
  • 4 capatani usturoi
  • sare
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita pt inchegare
  • boia de ardei pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie cu afumatura:

Se spala bine ciolanele de porc si soricii

Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste

Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os

Se pregatesc boluri in care sa fie pusa compozitia

Dupa fierbere se dezoseaza carnea si morcovii se impart in boluri

Zeama ramasa se strecoara, dupa care se adauga gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic, se amesteca, dupa care zeama se imparte si ea in boluri in mod egal

Se da la rece pentru aproximativ o zi sau doua in functie de temperatura

Se adauga boia de ardei deasupra

Cand este inchegata e gata de servire

 

 

POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

In functie de preferinta se poate prepara si cu carne de pui sau curcan

2

boiaua poate fi dulce sau iute in functie de preferinte

RETETA IN IMAGINI

Piftie cu afumatura-0
Piftie cu afumatura-1
Piftie cu afumatura-2
Piftie cu afumatura-3

COMENTARII (12)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 14:39

roxana_simona

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:20

bun

Cris2711

Cris2711 1

07.01.2014, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!