Piftie de cocos

de Denissa in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2011 | 8346 vizualizari

 

Cocosul este bio, crescut de noi.

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos (pulpe, aripi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • sare
  • gelatina(daca este cazul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta.

Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase.

Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe oase.

Separat se curata usturoiul (in functie de cat de usturoiata doriti piftia) si se piseaza cu sare. Se adauga in zeama fiarta.

Carnea portionata se pune in boluri mai mici . In zeama in care a fiert carnea se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se lasa putin sa ia gust de la usturoi.

Peste carnea din boluri se pune zeama strecurata si se da la rece (nu in frigider, in camara sau balcon)

 

 

TIPS-URI

1

De obicei eu fierb piftia in doua randuri, adica fierb o data las sa se raceasca si apoi se pune la fiert din nou.

2

este bine ca oasele de la pulpele de cocos sa fie sparte sa iasa gelatina din oase

3

Piftia o fierb in oala sub presiune pentru ca se fierbe mai repede.

4

Piftia se poate proba daca este gata daca atunci cand iti inmoi degetele in zeama acestea se lipesc, daca nu se adauga gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Laly 1

13.12.2011, 13:35

Dena,pup o fata dulce

brunetica 1

18.12.2011, 08:27

iami, iami ce bunatate

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:55

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piftie de cocos