Piftie de cocos

de Denissa in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2011 | 3299 vizualizari

 

Cocosul este bio, crescut de noi.

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos (pulpe, aripi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • sare
  • gelatina(daca este cazul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta.


Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase.


Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe oase.


Separat se curata usturoiul (in functie de cat de usturoiata doriti piftia) si se piseaza cu sare. Se adauga in zeama fiarta.


Carnea portionata se pune in boluri mai mici . In zeama in care a fiert carnea se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se lasa putin sa ia gust de la usturoi.


Peste carnea din boluri se pune zeama strecurata si se da la rece (nu in frigider, in camara sau balcon)



 

TIPS-URI

1

De obicei eu fierb piftia in doua randuri, adica fierb o data las sa se raceasca si apoi se pune la fiert din nou.

2

este bine ca oasele de la pulpele de cocos sa fie sparte sa iasa gelatina din oase

3

Piftia o fierb in oala sub presiune pentru ca se fierbe mai repede.

4

Piftia se poate proba daca este gata daca atunci cand iti inmoi degetele in zeama acestea se lipesc, daca nu se adauga gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Laly 1

13.12.2011, 13:35

Dena,pup o fata dulce

brunetica 1

18.12.2011, 08:27

iami, iami ce bunatate

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:55

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Piftie de cocos