Piftie de cocos

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 1583 vizualizari

 

N-am cuvinte...

 

INGREDIENTE

  • pulpele, aripile, pieptul si ghearele de la un cocos (al meu a avut 6 kg. in viu )
  • un piciorus de porc
  • doi morcovi, un ardei gras
  • sare / delikat de legume 
  • doua capatani mari de usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

  Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare  si fierbem pentru cca. 60 minute. 

  Cand  carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam  putin sa se raceasca , apoi  o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care le folosim la decorat piftia.

  Curatam si  maruntim usturoiul, apoi il adaugam in zeama de piftie lasandu-l cca 5 minute, dupa care strecuram zeama pentru indepartarea acestuia.  Potrivim de sare si mai adunam grasimea stransa deasupra .

  Carnea dezosata o punem in castroane, asezam printre bucatile de carne si rondelele de morcov fiert , apoi turnam zeama  deasupra cat sa acopere carnea si dam totul la rece, pana se incheaga.

 

TIPS-URI

1

Legumele adaugate la fiert dau supei o aroma deosebita 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mena29 1

30.01.2012, 14:21

Ce buna a mai fost

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:48

buna buna

mihaelar63 1

02.02.2012, 02:02

Trebuie incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!