Piftie de porc

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2010 | 4472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc cu os
  • 3 picioare
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 oua fierte tari
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Parlim ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam si o taiem si pe ea tot in doua.Punem totul la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda toata carnea si dam in cateva clocote.Spumam intre timp , aruncam apa si apoi spalam carnea.Punem carnea din nou in oala in apa rece .Apa trebuie sa depaseasca in inaltime jumatate sau chiar un pic mai mult din inaltimea cantitatii de carne.Saram si dam la fiert la foc potrivit.Indepartam spuma pe masura ce se formeaza .Adaugam piperul boabe si foile de dafin.Adaugam dupa circa o ora de fiert ceapa curatata si crestata, morcovul si radacina de patrunjel curatate.Adaugam si concentratul de legume si lasam la fiert la foc mic, acoperind oala cu un capac.Se fierbe pana cand carnea se desface usor de pe oase si nivelul lichidului scade pana aproape de nivelul carnii.Luam oala de pe foc si o lasam circa 1/2 ora sa se racoreasca dupa care scoatem carnea intr-un castron cu ajutorul unei spumiere.Scoatem si legumele fierte.Desfacem carnea de pe oase si o asezam in bolurile in care am pus rondele de morcov si rondele de ou fiert.


Lasam zeama sa se raceasca bine si apoi degresam .Vanturam zeama , potrivim de sare si adaugam usturoiul curatat si zdrobit.Mai vanturam inca odata incalzim zeama din oala si apoi strecuram.Cu ajutorul unui polonic repartizam zeama in fiecare bol cu carne , avand grija ca de fiecare data cand luam din oala sa amestecam bine.Dam la rece , lasam sa se inchege si apoi servim.


Buna rau..................va astept la o portie cat inca mai am.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

La multi ani,Sylvia!................

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

Nadina,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

babi5 1

16.12.2014, 07:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!