Piftie de porc

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2487 vizualizari

 

Piftia romaneasca, ( din cate stiu eu :D) e din "adidasi" de porc, urechi de porc si ceva afumatura tot de porc:D

 

INGREDIENTE

  • picioare (adidasi) de porc 2 bucati,
  • ureche de porc,
  • ciolan afumat de porc,
  • morcovi,
  • ceapa galbena,
  • telina,
  • usturoi,
  • foaie de dafin,
  • sare iodata,
  • piper boabe,
  • P.S. Cantitatile sunt dupa numarul invitatilor la masa sau dupa gustul fiecaruia :D
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu mirodeniile, lasandu-se la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, pana ce se desprinde carnea de pe os. Zeama obtinuta se strecoara in vasele pergaite ptr racituri, adaugandu-se carnea, usturoi proasapat presat si ca decor boia dulce de ardei. Se lasa la rece pana a doua zi si se serveste ca si aperitiv alaturi de salata de hrean sau mustar. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

03.05.2013, 21:11

Adidasi sunt de firma sau autohtoni?

Dya Daniela Andrei 1

03.05.2013, 21:34

Panacris 1

03.05.2013, 22:00

Cleme, sunt autohtoni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc